Skopiuj link

Kolacja w plenerze: Ogień w kuchni

26.06.2021 - 16:00 / miejsce zbiórki: ul. Dajwór w pobliżu skweru Bartolomeo Berrecciego

Kuchnia to spotkanie. Z innymi ludźmi, z innymi kulturami. Tym razem zapraszamy Państwa na spotkanie kuchni polsko-żydowskiej w miejscu niezwykłym i nietypowym, Restobarze Ogień – gdzie szef kuchni Aleksander Baron wraz z gospodarzem wieczoru Robertem Makłowiczem zaproszą Państwa w niezwykłą podróż pełną smaków.

Kolacja ta będzie pretekstem do rozmów i opowieści, zobrazowania wpływów i wymian między jedną kulturą a drugą. Niemal dziesięć wieków wspólnej historii wywarło wpływ na nasz stół. Jaki? Nawet nie zdajemy sobie dziś sprawy. Dania niekoszerne, często wbrew zasadom, ale z wytłumaczeniem po co i dlaczego? Bez zbędnej brawury.

Nie bójcie się Państwo zmiany formy dań! Rzeczy nieoczywiste na dłużej zapadną w pamięć, a przede wszystkim mają na celu pokazać, jak wielkie spektrum możliwości ma kuchnia i w jak wielkim stopniu jest ona międzykulturowa.

Menu wyłącznie mięsne.

Liczba miejsc ograniczona: 50 osób.

Bilety w cenie 200 PLN będą dostępne w limitowanej ilości w przedsprzedaży – do czasu ich wyczerpania.

Cena biletu obejmuje przejazd autobusem z Krakowa do restauracji i z powrotem, 6-daniowe menu degustacyjne, napoje. Powrót do Krakowa jest planowany około godziny 21.00. Istnieje możliwość dojazdu we własnym zakresie – nie ma to wpływu na cenę biletu na kolację.

Aleksander Baron; Robert Makłowicz

Partnerzy festiwalu